[O2] jakie soft pl wybrać do nexusa?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • primanus
    Drive
    • 2013
    • 82
    • Superb II combi (3T5)

RopsonPL, Daro2hola, obydwu wam polecam chipowanie. diesla zrobisz na okolice 170, a rskę na 210.
    Ja kiedyś miałem porównanie z rolki z moim kolegą serii 1.9 tdi 130 km do 1.8t 150 km. Wiadomo, że z dołu dużo większy koks ma diesel, bez problemu odjeżdzałem 1.8 t. ale jakby pociągnął do maks obrotów to by mnie wziął ze startu. Jednak wole charakterystykę diesla na codzienną eksploatację. no i 6 biegów dużo przyjemniejsze w asz. 1.8 t ma spore obroty na 5 biegu, to mnie w 1.8 t drażniło jak jeździłem. Też by się 6 bieg przydał, krótszy niż w dieslu wiadomo, ale jednak. Nie rozumiem, dlaczego w rs nie wsadzali takiej skrzyni jak w odmaniach 180 km np. leona - 6 biegów. No plus taki, że lpg zapakujesz i taniej niż w tdi pojedziesz pewnie jak coś w benie. No i potencjał pójścia wysoko z mocą ten silnik ma spory.
    tak obrazowo dla rolki, przyśpieszania w ruchu z danego biegu - Rska 180 koni ma 235 Nm moment przy około 2 tysie, czyli tyle mniej więcej co 1.9 tdi bxe (105 koni), po chipie pewnie będzie koło 300 Nm. W asz 130 ps 310 Nm w serii, a po chipie podejdzie pod 400 Nm.
    Daro2hola,rób chipa, to się zbliżysz do tych parametrów bez problemu, a niutonem sporo przewyższysz, a to właśnie fajne w tdiku mocnym, że nie trzeba kręcić mocno. No ale co kto lubi, czy kręcić i mieć power większy w benie, czy pracować momentem w dieslu :wink:
    ciężko porównać te silniki, bo charakterystyka zupełnie inna jest benzyny i diesla
    1.8 TSI CDAA (rocznik 2013) lekko poprawiony (tylko wirus):
    160KM --> 221KM
    250Nm --> 333Nm
  • wasermann
    Classic
    • 2012
    • 33

Witam niedawno kupiłem O2 z nawigacją nexus na cd 2006r. 1Z0035194,potem wszystko dalej jest z końca 2005 te oprogramowania i jeszcze sw-967.07/ No D/A. Chcę wgrać pl napisy, ale jakie wybrać bo w sieci jest mfd dx, potem do vw mfd cd dx wersja D,potem wersja C i chyba widziałem wersje G. Czy ktoś może wskazać właściwe oprogramowanie i do tego pewne źródło aby zadziałało. Czy trzeba nagrywać na nagrywarce cd?

[ Dodano: Sob 05 Paź, 13 16:34 ]
    aaa. czy ja mam mdf czy mdf2 bo nie wiem?po prawej stronie jest przycisk ESC i pyłga dioda.Czy tu można wgrać polskie menu do tej nawigacji?
    1.9 TDI umiera...

Komentarz

• piotrek_gdy
      RS
      • 2008
      • 7723
      • Volkswagen
      • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

wasermann, JAK MASZ o2 TO MASZ MFD2 CZYLI NEXUSA :roll:

sorki za Capsloki ale ... było tyle razy na forum
      nie ma oryginalnego polskiego menu do tej nawigacji
      możesz sobie wgrać co chcesz- czyli to co dostaniesza albo to co cię ucieszy
      aktualizacja softu nic nie daje w tym sprzęcie, to nie jest RNS
      Nexus czyta TYLKO CD więc .. raczej musisz wypalić CD
      przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI

wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW

Komentarz

• gradek
        RS
        • 2010
        • 12901
        • Superb III (3V3)

wasermann masz LINK do osoby zajmującej się PL Menu.

Jest SUPERB III 2.0 TDi CRLB STYLE 181,2 KM 413,9 Nm
        Były Szara Elegantka 2,0 CFHF 2.0 TDi BMM ELEGANCE
        Spoty Śląskie (Katowice i okolice)

Komentarz

• wasermann
          Classic
          • 2012
          • 33

ok.dzięki :wink:
          1.9 TDI umiera...

Komentarz

Pracuję...